Sopronban ülésezik a kormány

POLITIKA
2023 február 06., 09:21
comments 9

Háromnapos stratégiai kormányülést tartanak a sopronbánfalvi kolostorban, az első téma a hajnali törökországi földrengés volt, közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani, és felveszik a kapcsolatot a török hatóságokkal, írja az MTI.

„A szerdáig tartó stratégiai kormányülés kiemelt témája Brüsszel szankciós politikája és az, hogy ennek káros hatásaitól, a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot.”

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A kormány tagjai nem először üléseznek az egykori pálos-karmelita kolostorban, ami 2015-ben került állami tulajdonba. 2011-ben a Norvég Alap, Izland és Liechtenstein támogatásával közösen nagyjából egymilliárd forintból renováltatta az épületet az előző tulajdonos, a KOGART alapítójaként ismert Kovács Gábor bankár-milliárdos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.