Újabb földrengés rázta meg Törökországot

külföld
2023 február 06., 11:27

Magyar idő szerint dél körül ismét földrengést észleltek Törökország délkeleti részén, Kahramanmaraş tartományban. A hírek szerint a második földrengés 7,5-ös erősségű volt, vagyis valamivel enyhébb a korábbi, 7,8-asnál.

Frissítés: Az isztambuli Kandilli szeizmológiai állomás 7,5-ös rengésről tett bejelentést, az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet (EMSC) viszont 7,7-esről.

Törökországban és a szomszédos Szíriában már több mint ezren haltak meg a földrengés következtében. Rengeteg épület összedőlt, és nemzetközi csapatok indultak, hogy segítsék a romok alatt rekedt emberek mentését. (BBC, MTI)

photo_camera Fotó: IZZET MAZI/Anadolu Agency via AFP
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.