18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Egy összedőlt épület romjai közt adott életet egy anya Szíria északnyugati részén

katasztrófa
2023 február 07., 14:50

Egy szíriai nő a romok alatt adott életet újszülött gyermekének Qatma faluban, nem sokkal azután, hogy hétfő hajnalban brutális, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország és Szíria közös határának vidékét, amit aztán a délelőtt folyamán további utórengések követtek.

link Forrás

A gyermeket mentőalakulatok mentették ki az összedőlt épület romjai alól, az anya életét azonban nem sikerült már megmenteniük.

link Forrás
link Forrás

A hétfői földrengések áldozatainak száma kedd délutánra meghaladta az 5000-et.

Ez a szám a mentőmissziók előrehaladásával minden valószínűség szerint tovább nő majd.

Az Egészségügyi Világszervezet kedden azt közölte: „versenyt futnak az idővel” a romok között rekedt emberek kimentése érdekében. (CBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.