A jegybank tavaszra várja az élelmiszerárak csökkenését

gazdaság
2023 február 08., 19:22
comments 23

Egyhangúlag döntött a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa január végi ülésén az alapkamat 13 százalékon tartásáról a szerdán közölt rövidített jegyzőkönyv szerint. Az MTI összefoglalója szerint egyetértés volt az infláció alakulásának megítélésében is, a pénzromlást mérséklő hatások a következő hónapokban erősödnek, a csökkenő világpiaci nyersanyag- és energiaáraknak, valamint a szűkülő belső keresletnek is inflációcsökkentő hatása lesz.

A várakozások szerint az infláció csökkenése a második negyedévben felgyorsul, és az év végére újra egy számjegyű tartományba kerül, 2024-re 2-4 százalékra mérséklődik.A jegybank a tavaszi hónapokban várja az élelmiszerárak csökkenését, derül ki a jegyzőkönyvből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.