Vége az iváncsai csodának, a Budafok nem a Ferencváros

futball
2023 február 08., 19:23

Október közepén jártunk utoljára Iváncsán. A helyi NB III.-as csapat akkor ütötte ki a Magyar Kupából az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutott Ferencvárost. Most jóval könnyebb ellenfél, az NB II.-ben a kiesés ellen küzdő Budafok várt a hazaiakra, a cél a legjobb nyolc közé jutás volt, ami egy harmadosztályú csapatnak már igazán nagy kaland. Végül az történt, ami szokott: a nagy bravúr után a jóval kisebbre már nem volt energia. Kedden az angol ötödosztályú Wrexham, szerdán a magyar harmadosztályú Iváncsa búcsúzott a kupától.

Ha már itt jártunk, megnéztük az iváncsai akkumulátorgyárat, ez a múltkor úgyis elmaradt. A Zrínyi utcába mentünk, ez a falu utolsó, de utolsóhoz képest meglepően rendezett utcája, innen pár száz méter a dél-koreai tulajdonú gyár. (A 2800 lelkes faluban több koreai étterem is van, ez is kuriózum.) A beruházást a covid alatt, suttyomban hagyták jóvá, gyűléseket tartani a vírushelyzet miatt nem lehetett.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Szigorúan munka mellett

Szűcs István (tejcsarnokos) – Károlyi Imre (kisgazda), Kárász Ferenc (cipész), Szűcs György (hentes), Pécsöli István (MÁV-altiszt), Mátyási György (cipész), Horváth József (községi írnok), Kovács István (tanító), Ott József (napszámos), Németh Mihály (felsőbb iskolás), Rákász István (korcsmáros).

Ez volt az első iváncsai kezdő tizenegy 1920-ból, miután egy huszonéves szekszárdi tanító, Kovács István került a faluba, és megalapította a csapatot. A régmúlt időkkel közös, hogy Iváncsa mai futballistáinak is van állásuk, netán tanulnak valahol, mert az NB III.-ból megélni nem (mindenhol) lehet. Úgy sem, hogy a téli szünetben az Iváncsa vezeti a tabellát a Hódmezővásárhely és a szomszédvár, az egykori NB I.-bajnok Dunaújváros előtt. Cukkolták is az iváncsaiak a Dunaújvárosból átrándult ismerőseiket: „Ti kivel játszotok a nyolcaddöntőben?” Nyilván senkivel, már régi kiestek a vármegye egyes Pécsvárad pályáján.

A mostaniak így álltak fel:

Varga (lószállítókat készítő lakatos) – Madarász, Aradi (szállítmányozó), Nyilas, Barta – Kovács (munkavédelmi biztos), Horváth, Cseszneki (horgászboltos) – Suszter (anyagbeszerző), Kercsó (horgászboltos) – Bányai. A csereként beszálló Nyúl játékoselemző, Vallejos ingatlanos.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.