Azt hitték a Tesla robotpilótája karambolozott, de az alkohol volt a hibás

baleset
2023 február 09., 07:10
comments 1

Bár sokan feltételezték, nem robotpilóta vezette a 2021 áprilisában két halálos áldozatot követelő autóbaleset okozó Teslát Texasban, közölte az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság. A rendőrség a baleset után nem sokkal azt közölte, hogy senki sem ült a vezetőülésben, ami kérdéseket vetett fel a Tesla vezetést segítő rendszerével kapcsolatban.

Elektromos töltőállomás Észak-Rajna-Vesztfáliában.
photo_camera Töltött Tesla. Fotó: BERND THISSEN/dpa Picture-Alliance via AFP

Az amerikai hatóság azonban megállapította, hogy a robotpilóta se az ütközéskor, se azt megelőzően nem volt bekapcsolva. Szerintük az ütközés után a légzsák kinyílt, a vezető pedig hátramászott a hátsó ülésre. Az autó adatrögzítőjéből látni lehetett, hogy a gázpedált az ütközés előtt 5 másodpercben még használták.

A hatóság közölte, hogy a laborvizsgálatok szerint a balesetet gyorshajtás és a vezető alkoholos befolyásoltsága okozta. (via MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.