Egyetlen címmel szégyenítette meg a teljes magyar bulvársajtót az ATV weboldala

Média
2023 február 09., 08:49
comments 14

Levetett kalappal, sűrű keresztvetések közepette álmélkodom. Hétpróbás újságíróként, olyan emberként, élettársként és apaként, aki éveken át intravénásan fogyasztotta a Nyugati Fény, a Kolzsvári Szalonna és a kormánymédia híreinek címeit, most egyszerűen nem tudok megszólalni, írni is alig.

Az atv.hu ugyanis a következő címmel hozott le cikket a weboldalán:

Na most van bajban a halott, rákos, lépcsőről leesett és besz*rt Putyin!

Nem viccelek, mutatok:

Az már csak hab a koporsónkon, hogy a cím után következő cikknek amúgy nincsen semmi értelme, és főleg egyáltalán nem állít semmi vadat.

A felütés az, hogy az orosz költségvetés friss adatai szerint bizony hatnak a szankciók az orosz gazdaságra.

Majd jön a cikk közepe, ahol arról esik szó, hogy az úgynevezett információs háború keretében micsoda vad híreket terjesztenek például Putyin rogyadozó egészségéről. Ez a rész kábé a cím stílusában harsog. Majd minden átmenet nélkül visszatérnek a száraz orosz költségvetési adatok, a szerző levon egy száraz következtetést - "Oroszországnak egyre kevesebb a bevétele, ami igen rosszul jön a jelen helyzetben, amikor a kiadások folyamatosan csak nőnek" - és vége is a cikknek.

A címe alapján azt is hihetné az ember, hogy ez valami gunyoros Putyin-apológia lesz. De az sem!

De mit számít mindez a sajtótörténeti szagú Címhez képest.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.