Nagymamát mentettek ki a magyar mentőcsapatok

külföld
2023 február 09., 14:24

Magyar és török mentőcsapatok közösen mentettek ki egy nagymamát, aki a hétfői 7,8-as erősségű földrengés után szorult a romok alá, írja a Baptista Szeretetszolgálat a Facebookon. A mentésről videó is készült:

A mentőcsapat egyik tagja bejelentkezett Antakyaból a csütörtöki bevetés előtt, azt mondta, hogy fáradtak, ugyanakkor nagyon büszkék, hiszen sikerült hét embert kimenteniük. „Ez nagyon nagy energiát ad mindenkinek, akármennyire is fáradtak vagyunk” – mondta, hozzátéve, hogy az időjárás nem kegyes, emiatt rohamosan csökken a romok közé szorultak túlélési esélye. A csapat tagja szerint csütörtökön és talán pénteken van esély arra, hogy élő embereket mentsenek ki.

Hétfőn kora reggel 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Észak-Szíriát. Alig néhány órával az első után egy újabb, 7,5-es erősségű földrengés történt, közel az első rengés epicentrumához. A hivatalos összesítések szerint több mint 15 ezren haltak meg és több mint 68 ezren sérültek meg. Összesen 7 magyar alakulat dolgozik az országban, ők szerda estig 32 embert mentettek ki élve a romok alól, közöttük öt gyereket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.