Egyre rosszabb a biztonsági helyzet, ezért felfüggesztik a mentést a német és osztrák egységek Törökországban

katasztrófa
2023 február 11., 14:06

A romló biztonsági helyzetre hivatkozva szombaton felfüggesztik a mentést a német és osztrák egységek, akik a török-szíriai földrengés miatt érkeztek a térségbe. Az MTI tegnap írta meg, hogy a nemzetközi mentőcsapatok többsége elhagyja Törökországot, a magyar Hunor egység viszont egyelőre marad.

A mentést végzők több esetben is fosztogatásról, „csoportok közötti összecsapásokról" és más bűncselekményekről számoltak be, amellyel szemben Recept Tayyip Erdogan török elnök fellépést ígért, hozzátéve, hogy a helyreállítási munkálatokat heteken belül kezdik meg.

Holttestet cipelnek a 7,8-as erősségű földrengés után hétfőn Törökország dél-keleti részén.
photo_camera Holttestet cipelnek a 7,8-as erősségű földrengés után hétfőn Törökország dél-keleti részén. Fotó: Can Erok/AFP

Hétfő hajnalban 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét, közel a szíriai határhoz. Péntekre már 23 ezer felett volt a halálos áldozatok száma, és egyre kevesebb az esély, hogy a fagyos télben túlélőket találjanak a romok alatt.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.