Lemondott Toronto polgármestere, mert kiderült, viszonya volt egy beosztottjával

POLITIKA
2023 február 11., 13:26

Lemondott Toronto polgármestere, miután egy helyi lap, a Toronto Star megírta, viszonya volt egy korábbi beosztottjával. John Tory nyilatkozatban ismerte be a kapcsolatot, és kért bocsánatot a feleségétől és családjától.

A 68 éves polgármester volt munkatársát nem nevezte meg, csak annyit árult el róla, hogy a viszonyuk még a világjárvány idején kezdődött, és az év elején „közös megegyezéssel" vetettek neki véget, az alkalmazott pedig azóta felmondott a városházán.

Tory harmadik ciklusát töltötte a kanadai város élén, 2014-ben választották meg először, miután legyőzte Doug Fordot, az egykori polgármester, Rob Ford testvérét, aki alkohol- és crack-kokain botrányaiba bukott bele.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.