24 év után nyerhetett újra Berlinben a CDU

külföld
február 12., 17:54
comments 12

Ilyen se volt még ebben az évezredben, az exit-pollok alapján a jobboldali kereszténydemokraták, a CDU nyerhette a berlini tartományi választást. A két országos közszolgálati tévé, az ARD és a ZDF felkérésére készült femérések szerint a CDU a szavazatok 27,5-28 százalékát szerezhette meg, bőven túlszárnyalva a legutóbbi, 2021-es választáson elért 18 százalékos eredményét.

A CDU berlini listavezetője, Kai Wegner (b) partnerével, Katleen Kantarral ünnepli az exit-poll eredményeket.
photo_camera A CDU berlini listavezetője, Kai Wegner (b) partnerével, Katleen Kantarral ünnepli az exit-poll eredményeket. Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Mindemellett korántsem biztos, hogy a CDU képes lesz többségi koalíciót teremteni Berlinben, mert kiszemelt partnerük, a liberális FDP az exit-poll szerint az ötszázalékos bejutási küszöb határán áll, 4,5-5 százalékos eredményre számíthat. A CDU a most vasárnapit megelőzően utoljára 1999-ben nyert tartományi választást Berlinben. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.