Közeledik a végjáték a zsidó táliboknál

külföld
2023 február 12., 17:44
  • Évtizedek óta folytat macska-egér játékot a világ bűnüldöző szerveivel egy szélsőséges, zsidó gyökerű szekta.
  • Az izraeli média által egyszerűen zsidó táliboknak becézett Lev Tahor-mozgalom néhány száz követője több amerikai ország és Kelet-Európa után Iránba is megpróbált eljutni.
  • A vallásszabadsággal takarózva gyerekeket rabolnak, gyakorlatilag rabszolgákat tartanak, házasságra és szexre kényszerítenek kiskorúakat.
  • Úgy tűnik, inkább öngyilkosok lennének a világi törvények betartása helyett.

2023 februárjában ismét bekerült a hírekbe a Lev Tahor (magyarul: Tiszta Szív) nevű, Izraelben alapított, de mára a világban szétszóródott szekta. Ekkor közölt a BBC cikket arról a Yisrael Amirról, aki évekig maga is a szekta közép-amerikai bázisán élt, hermetikusan elzárva a külvilágtól, de ma már Izraelben lakik, miután sikeresen elszökött az őt gyakorlatilag fogva tartó szélsőséges vallási csoporttól.

Az akkor még kiskorú Amirt 2013-ban, testvéreivel együtt vitte Guatemalába az apja. A Lev Tahor vezetői paradicsomi állapotokat ígértek nekik, ám valójában egy paranoiás szektavezér főhadiszállására érkeztek, aki követői életének minden pillanatát ellenőrizte. Ennek részeként ő mondta meg, ki kivel házasodhat össze. A 16 éves Amirnak egy hasonló korú kamaszlánnyal kellett, a 13 éves húgának viszont egy 19 éves fiatal férfival.

A Lev Tahor főhadiszállása Mexikóban
photo_camera A Lev Tahor főhadiszállása Mexikóban Fotó: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Amirnak és a feleségének gyereke is született, de a BBC-nek arról mesélt, hogy ennek ellenére tudta, valami nagyon nem stimmel a szektában, és neki innen meg kell szöknie. Amikor az akkor már Mexikóban élő szekta vezetői őt küldték egy közeli településre kinyomtatni valamit, megtanulta kezelni a számítógépet és az internetet, így tudta meg, hogy mit gondol a világ a Lev Tahorról, aminek a karmaiból saját nagynénje is próbálja kimenteni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.