Bencsik András, fideszes megmondóember: Az oroszoknak drukkolok

Média
2023 február 13., 10:33
comments 77

Ahogy minden héten, múlt héten is összeült a Hír TV stúdiójában a Sajtóklub, a Fidesz régi vágású megmondó-embereinek kupaktanácsa, hogy közösen egyetértsenek Orbán Viktorral.

Bayer Zsolt, Bencsik András és Gajdics Ottó évtizedek óta együtt kel és fekszik a Fidesszel, pártrendezvények rendszeres résztvevői, a kormánypárti kommunikációs gépezet fontos fogaskerekei ők, akik hosszú ideje kondicionálják a Fidesz hagyományos szavazóbázisát.

link Forrás

A múlt heti adásban a Békemenet szervezőjeként is ismert Bencsik András publicista volt a legnagyobb formában, aki a beszélgetés kétharmadánál vett egy nagy lélegzetet, és kimondta: még nem találkozott olyan magyarral, aki egy nagy lélegzetvétel után ne vallotta volna be, hogy az oroszoknak szurkol a háborúban.

Bencsik maga is az oroszoknak szurkol, de ezt olyan bravúrosan teszi, hogy közben sajnálja az oroszok által halálra lőtt ukrán civileket.

„Igen, az oroszoknak drukkolok, de nem azért, mert oroszpárti vagyok, hanem a pulóveres-pólós színművész embertelen hazugsága és szélhámoskodása miatt” - mondja Zelenszkijre utalva Bencsik, aki nem akarna örülni az orosz agressziónak, de az ukrán elnököt látva nem tehet mást.

A nyolcvanas években szovjetbarát cikkeiről ismertté vált Bencsik szerint Ukrajna mai formájában nem felel meg semmilyen kritériumnak, ami alapján az Európai Unió tagja lehetne, amiben lehet igazság, de végül nem fejezi be a gondolatmenetet, és nem derül ki, hogy miért jár emiatt bombázás.

Bencsik szerint az orosz agresszió voltaképp relatív „agresszió”, mert mit lehet mondani arra, amit az ukránok „nyolc éven át követtek el Donbaszban” - de kifejezetten erős rész az is, amikor arról beszél, hogy „az Egyesült Államok Ukrajnát beleugrasztotta, az oroszokat pedig belecsábította egy pokoli történetbe”.

„Azért drukkolunk az oroszoknak, hogy ennek a pokoli hazugsággépezetnek legyen már vége” - mondja a beszélgetés vége felé Bencsik, aki érezhető szenvedéllyel beszél minden alkalommal, amikor az Egyesült Államok kerül szóba.

A Bencsik-monológ ezen a linken megtekinthető. (Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.