Megint kilőttek egy azonosítatlan repülő tárgyat Amerika felett, ez már a negyedik

külföld
2023 február 13., 05:18
comments 30

Vasárnap újabb azonosítatlan repülő tárgyat lőttek ki az amerikai légtérben, ebben a hónapban már a negyediket, írja a BBC.

Ezt is a kanadai határ közelében, ezúttal a Huron tónál semmisítette meg egy F-16-os vadászgép, helyi idő szerint vasárnap 14 óra 42 perckor. A tárgy 6100 méter magasan repült, és szombaton vették észre először montanai katonai létesítmények fölött.

Az amerikai védelmi minisztérium szerint nyolcszögletű, pilóta nélküli eszközről van szó, ami nem jelentett katonai fenyegetést.

photo_camera Egy F-16-os vadászgép Fotó: JACK GUEZ/AFP

Az amerikai hadsereg február 4-én egy kínai kémballont, pénteken pedig egy autó méretű, azonosítatlan tárgyat lőtt le Alaszkánál. Szombaton már Justin Trudeau kanadai miniszterelnök jelentette be, hogy az amerikaiakkal közösen ismét kilőttek egy azonosítatlan tárgyat az északnyugat-kanadai Yukon felett.

Az első esetben Kína tagadta, hogy kémeszközről lenne szó, állításuk szerint csak időjárási jelenségek megfigyelésére használták a ballont. A másik három tárgyról nem tudni, hogy kínai gyártmányok voltak-e, és milyen célt szolgáltak, a Fehér Ház szóvivője viszont elárulta, hogy ezek jóval kisebbek az első ballonnál. A roncsok vizsgálata után további részletek derülhetnek ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.