Végrehajtói árverésen vett ingatlant Völner Pál, amikor államtitkár volt

bűnügy
2023 február 13., 09:23
comments 6

Két éve volt az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Völner Pál, amikor 2017-ben végrehajtói árverésen szerzett meg egy 305 négyzetméteres nyergesújfalui ingatlant, írja az rtl.hu.

A földhivatali papírok alapján nemcsak a bedőlt hitelt nyújtó bankok, hanem Völner is végrehajtást kért, miután 2016-ban kilencmillió forint értékben jegyeztetett be végrehajtási jogot.

photo_camera Völner Pál Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Az egykori miniszterhelyettes pár hónap után megvált az ingatlantól, és továbbadta a Tagba Kft.-nek, amelyben fia volt az egyik képviseletre jogosult személy, és amely később a fia tulajdonába került.

Pár nappal a Völner-botrány 2021-es kirobbanása előtt ez a cég is eladta az ingatlant, később hárommillió forintot vettek zár alá a nyomozók a Tagba Kft.-nél.

2019-től Völner Pál lett a végrehajtási ügyek miniszteri biztosa, és az ügyészség szerint hosszú időn keresztül kenőpénzeket fogadott el Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől, cserébe, ha érdekében gyakorolja a befolyását a végrehajtók kinevezésekor. A nyomozati iratok alapján más ügyekben is egyeztettek.

Aki visszaolvasná eddigi legfontosabb cikkeinket a Völner-Schadl ügyről, itt legörgetve megtalálja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.