Blikk: Meghalt a Vizoviczki-ügy koronatanúja, aki a diszkópápa testőre és bizalmasa volt

bűnügy
2023 február 14., 16:36
comments 3

Meghalt Vizoviczki László koronatanúja, Varga István, aki a „diszkópápa” egykori testőre és bizalmasa volt. A Blikk szerint a halálhírt egy edzőterem osztotta meg Facebookon, és azt többen is megerősítették a lapnak. A bejegyzésben így búcsúznak a Cselli becenevű férfitól:

„Búcsúzunk Varga István (Cselli) barátunktól a Fitness 2000 és barátai nevében! Élt 62 évet. Igazi sportbarát volt. A 1988-as szöuli olimpia résztvevője. Elmentél, de soha nem felejtünk! Nyugodj békében!”

A Magyar Olimpiai Bizottság adatbázisa szerint a férfi lehet az a Varga István, aki az 1988-as szöuli olimpián cselgáncsban indult, és a második fordulóban kiesett.

Az egykori klubtulajdonost két évvel ezelőtt hivatali vesztegetés, minősített adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt hét és fél év fegyházra ítélték, a magas rangú rendőri vezetők pedig, akiket lefizetett, ennél is súlyosabb büntetést kaptak. A most elhunyt Varga Istvánt a Blikk szerint 2012-ben őrizetbe vették, de pár héttel később szabadulhatott, feltehetőleg azért, mert az ügy koronatanúja lett, így vallomása nagy szerepet játszott az ítéletekben.

Vizoviczki 2010 és 2012 között rendszeresen fizetett a hatóságoknak, hogy megtudja, mikor és melyik szórakozóhelyre terveznek razziát, és az lehetőleg az ő klubjai helyett inkább a riválisnak számító éttermeket, diszkókat és bárokat érintse.. A 444 róla szóló három részes cikksorozatát itt találják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.