Lehülyézte az EP-képviselőket a fideszes Várhelyi Olivér

POLITIKA
2023 február 14., 20:47
comments 18

A keddi európai parlamenti ülésen felszólalt Várhelyi Olivér magyar uniós biztos is. A bökkenő, hogy a fideszes politikus utána elfelejtette kikapcsolni a mikrofonját, így hallható volt, ahogy felteszi a költői kérdést (utalva a többi EP-képviselőre): „Hány hülye van még?”

photo_camera Fotó: THOMAS FREY/dpa Picture-Alliance/AFP

„Ez példátlan és teljesen idegen az Európai Parlament működésétől, Európában ugyanis nem szokás lehülyézni azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet” – mondta Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

link Forrás

A párt Várhelyi Olivér lemondását követeli, ha erre nem hajlandó magától, akkor elvárják az Európai Bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől, hogy azonnal rúgja ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.