Ördögűzőt fogadott a Karmelita kolostorban Orbán

ördögűzés
2023 február 14., 19:50
comments 19

Jim Blount atyát fogadta kedden a Karmelita kolostorban Orbán Viktor: a negyven éve magát hivatalosan is exorcistának, azaz ördögűzőnek valló pap szombaton a Szent István Bazilikában mondott beszédet, ezután fogott kezet a miniszterelnökkel.

Az exorcista a Magyar Katolikus Lexikon szerint ördögűző, az a személy, akinek hatalma van az ördög felett, és akinek „szavára a gonosz léleknek el kell hagynia a megszállottat". A hatályos kánonjog szerint ördögűzni egyébként nem lehet csak úgy, a helyi egyházmegye engedélye szükséges hozzá. Blount legutóbb augusztusban járt Magyarországon, hogy egy katolikus fesztiválon adjon elő. Akkor azt mondta,

„láttam egy fekete színbe öltözött, felfegyverzett hadsereget, ami megtámadta Magyarországot, és bevonult annak területére. E hadsereg szellemi háttere ugyanaz, mint a kommunizmusnak, és annak mai fejlett világbeli utódainak."

Címlapkép: Orbán Viktor / Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.