Pert nyert Donáth Anna a TV2, az Origo és a Ripost ellen

közmédia
2023 február 14., 18:05
comments 5

Jogerősen megnyerte a pert Donáth Anna a TV2, az Origo és a Ripost ellen, miután több cikkben is valótlanul állították, hogy a Momentum európai parlamenti képviselője szexuálisan zaklatott egy lányt a Sziget Fesztivál után.

Donáth korábban az összes sajtó-helyreigazítási pert megnyerte a kormányközeli médiumok ellen, most a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. A lapoknak így el kell távolítania az összes cikket, amiben a valótlan állítással foglalkoznak, bocsánatkérő közleményt kell közzétenniük, a TV2 Tények című műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak.

A fenti sajtóorgánumokat összesen 4 millió forint fizetésére is kötelezte a bíróság, amit Facebook-posztja szerint a politikus eladományoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.