Apja szerint depressziós és túlságosan stresszes volt a michigani lövöldöző

külföld
2023 február 15., 08:50

A hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs, hogy Anthony Dwayne McRae miért lövöldözött hétfőn este a Michigani Állami Egyetemen. A 43 éves támadó három diákot megölt, ötöt megsebesített, őket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, végül magával is végzett.

McRae-nek nem volt kapcsolata az egyetemmel, legalábbis eddig nem bukkantak a nyomára, írja a Washington Post. A férfi zsebében találtak egy cetlit, amin két másik iskolát is megfenyegetett a New Jersey-i Ewingban. Amit még tudni lehet a támadóról:

Anthony Dwayne McRae egy 2019-es felvételen
photo_camera Anthony Dwayne McRae egy 2019-es felvételen Fotó: HANDOUT/AFP
  • Mentális problémákkal küzdött.
  • 2020-ben elvesztette az édesanyját.
  • Apja depressziósnak és túlságosan stresszesnek jellemezte.
  • Hét évig raktári munkás volt, de hónapok óta nem volt állása.
  • Engedély nélküli fegyverviselésért 2019-ben letartóztatták.

Az áldozatok közül Alexandria Verner és Brian Fraser 20 éves volt, Arielle Anderson 19 éves.

A hétfői helyszíntől 130 kilométerre nagyjából egy évvel korábban négy embert gyilkolt meg egy lövöldöző. A floridai Parklandben pedig szinte napra pontosan öt éve 17 embert lőttek le egy középiskolában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.