A floridai iskola előtt állt a seriffhelyettes, míg a lövöldöző odabent kivégzett 17 embert

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Lemondott a parklandi seriffhelyettes, miután kiderült, hogy a múlt szerdai iskolai lövöldözés alatt csak állt az iskola előtt, de meg sem próbált segíteni az épületben lévő gyerekeknek, és meg sem kísérelte megtalálni és lefegyverezni a 19 éves támadót. Scot Peterson azután döntött úgy, hogy lemond, hogy a város seriffje, Scott Israel arra készült, felfüggeszti állásából.

Az, hogy a segélyhívásra válaszoló, és a helyszínre érkező seriffhelyettes csak állt az épület előtt, most derült ki, miután a seriff megnézte a biztonsági kamera felvételeit, és beszélt a szemtanúkkal.

„Azt láttam, hogy a helyettes megérkezik a 12-es épület nyugati szárnyához, felveszi a pozíciót, de nem megy be” - nyilatkozta a látványosan zaklatott Israel egy csütörtöki sajtótájékoztatón. 

Az újságírói kérdésre, hogy mit kellett volna tennie, a seriff azt felelte: „Bemenni. Beszélni a gyilkossal. Megölni a gyilkost.”

Israel a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy teljesen el van keseredve a látottaktól. „Felfordul a gyomrom tőle. Nincsenek szavak. Ezek a családok a gyerekeiket vesztették el.”

A floridai Marjory Stoneman Douglas gimnáziumban múlt szerdán lövöldözött az iskola volt diákja, a tragédia kapcsán újra fellángoltak a viták a fegyvertartási törvények szigorításáról.

Fotó: JOE RAEDLE/AFP

(via NPR)