A floridai iskola előtt állt a seriffhelyettes, míg a lövöldöző odabent kivégzett 17 embert

bűnügy
2018 február 23., 06:51
comments 406

Lemondott a parklandi seriffhelyettes, miután kiderült, hogy a múlt szerdai iskolai lövöldözés alatt csak állt az iskola előtt, de meg sem próbált segíteni az épületben lévő gyerekeknek, és meg sem kísérelte megtalálni és lefegyverezni a 19 éves támadót. Scot Peterson azután döntött úgy, hogy lemond, hogy a város seriffje, Scott Israel arra készült, felfüggeszti állásából.

Az, hogy a segélyhívásra válaszoló, és a helyszínre érkező seriffhelyettes csak állt az épület előtt, most derült ki, miután a seriff megnézte a biztonsági kamera felvételeit, és beszélt a szemtanúkkal.

„Azt láttam, hogy a helyettes megérkezik a 12-es épület nyugati szárnyához, felveszi a pozíciót, de nem megy be” - nyilatkozta a látványosan zaklatott Israel egy csütörtöki sajtótájékoztatón. 

Az újságírói kérdésre, hogy mit kellett volna tennie, a seriff azt felelte: „Bemenni. Beszélni a gyilkossal. Megölni a gyilkost.”

Israel a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy teljesen el van keseredve a látottaktól. „Felfordul a gyomrom tőle. Nincsenek szavak. Ezek a családok a gyerekeiket vesztették el.”

A floridai Marjory Stoneman Douglas gimnáziumban múlt szerdán lövöldözött az iskola volt diákja, a tragédia kapcsán újra fellángoltak a viták a fegyvertartási törvények szigorításáról.

photo_camera Fotó: JOE RAEDLE/AFP

(via NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.