Nagy Márton szerint a kormány célja, hogy elkerülje a recessziót

POLITIKA
2023 február 15., 05:35

„Kivételesen teljesített 2022-ben a magyar gazdaság,” a GDP 4,6 százalékkal nőtt, ami két és félszerese Németország, Lettország, Finnország és Szlovákia növekedési ütemének, lelkendezett a gazdaságfejlesztési miniszter legújabb Facebook-videójában. Az Európa-bajnok magyar inflációt nem említette Nagy Márton, helyette hosszasan méltatta a kormány intézkedéseit, többek közt azt, hogy kiterjesztették a kamatstopot a kkv-kra, gyármentő és újraiparosítási programot indítottak. A videót azzal zárta, hogy

a kormány szándéka továbbra is világos, úgy kell megvédeni a családokat, a teljes foglalkoztatottságot, a nyugdíjasokat és a rezsicsökkentést, hogy elkerüljük a recessziót.

A minisztert nem zavarta meg, hogy a KSH kedden közölt adatai szerint

a magyar gazdaság technikai recesszióba süllyedt,

mivel egymást követő két negyedévben is csökkent a GDP.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.