Lemondott az egri kanapés ember

gazdaság
2023 február 16., 09:53
comments 16

Lemondott Nagy István, az egri önkormányzat városfejlesztési cégének fél éve kinevezett vezetője, akiről az 444 írta meg, hogy bizarr kanapéügybe keveredett.

Kinevezése után nem sokkal a cég egy közel egymillió forintos kanapét vásárolt az irodájába, de amikor pár héttel később ellenőrzést tartott az önkormányzat, az irodában a drága bútordarab helyett egy használt, kopott kanapét találtak. Az ügyben tett feljelentés szerint Nagy a revizornak ekkor azt mondta, hogy amit lát, az az új kanapé. Az ellenőr azonban visszament a boltba, ahol megmutatták neki, hogy valójában mit adtak el a kft.-nek. A ténylegesen eladott kanapé egészen másképp nézett ki és nem volt kopott.

Az önkormányzat vezetése lényegében azt gyanította, hogy a férfi hazavitte a frissen vásárolt kanapét, és helyette egy viseltes bútort vitt be otthonról a munkahelyére.

Nagy ezen a héten annyit már elismert a helyi sajtóban, hogy a használt bútor tényleg az ő tulajdona, a több mint 900 ezerért vett példányról meg titokzatoskodva annyit árult el, hogy az már nincs a városfejlesztési kft. tulajdonában.

Íme az elsőként az Egri Ügyekben leközölt lemondó nyilatkozat teljes szövege:

Az elmúlt napokban a városvezetés részéről olyan támadássorozat indult személyem, mint az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ellen, amely példa nélküli a cég történetében. A szakmai munkavégzés és a város projektjeinek, pályázatainak szakszerű kezelése sajnálatos módon ilyen közéleti körülmények között szinte lehetetlen.

Amikor ezt a pozíciót megpályáztam úgy gondoltam az elsődleges feladat, amivel foglalkoznom kell majd, az a város lesz. Szomorúan, de be kell látnom, hogy sajnos a jelenlegi kiélezett politikai helyzet ezt megakadályozza, hiszen az időm nagy részét arra kellett fordítanom az elmúlt napokban, hogy az engem ért vádakra cáfolattal szolgáljak.

Saját egészségem, a családom nyugalma és a város fejlődése érdekében ezért úgy gondolom, hogy egy olyan személyre van most szükség vezetőként ezen a poszton, aki kiemelkedő szakmai tudása mellett egyszersmind kötél idegekkel is rendelkezik ahhoz, hogy állja a sarat a városvezetés folyamatos politikai támadásaival szemben.

Éppen ezért ezúton szeretném bejelenteni, hogy a holnapi nappal hivatalosan is kérem az EVAT Zrt. Igazgatóságát, hogy fogadják el a lemondásomat az ügyvezetői pozícióról. Ettől függetlenül szeretném hangsúlyozni, hogy úgy gondolom az ártatlanság vélelme mindenkit megillet amíg be nem bizonyosodik, hogy valóban törvénytelenséget követett el.

Természetesen a személyemet ért támadások miatt megtettem a szükséges jogi lépéseket, és bízom benne, hogy minél hamarabb fény derül majd az igazságra.

Nagy István
ügyvezető
Egri Városfejlesztési Kft.

Update: Olvasónk, MT vizuális reakciója az egri történésekre:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.