Több mint száz évvel a feladása után kézbesítettek egy levelet Nagy-Britanniában

külföld
2023 február 16., 19:54

Egy 1916-ban Bath városában feladott, de elkallódott levelet sikerült több mint száz év után, 2021-ben kézbesíteni Londonba. Az V. György néhai brit uralkodó arcmását viselő bélyeggel, valamint Bath és Sydenham városok postai pecsétjeivel ellátott boríték 2021-ben érkezett meg Finlay Glen színházigazgató Crystal Palace londoni városrészben található lakásának postaládájába.

Az eredeti címzett Katie Marsh volt, Oswald Marsh bélyegkereskedő felesége, a levelet pedig barátnője, az akkor éppen Bath városában üdülő Christabel Mennell adta postára - ismertette Stephen Oxford, a The Norwood Review című helytörténeti magazin szerkesztője.

link Forrás

„Drága Katie, tudnál-e segíteni nekem, eléggé szégyenlem magam amiatt, amit a társaságban mondtam" - olvasható a levél első sorában.

A Royal Mail brit postaszolgálat szerint nem tudni biztosan, hogyan veszhetett el a levél. Oxford azonban azt állítja, hogy feltehetőleg Sydenhamben, a levélszortírozó irodában történhetett fennakadás, amelyet azóta bezártak. Mint mondta, az épület felújítási munkálatai során akadhattak rá a levélre, amely talán valami bútor mögé eshetett be.

Oxford felidézte, hogy Upper Norwood és Crystal Palace londoni városrészek az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején váltak népszerűvé a tehetős középosztály körében. A levelet Christabel Mennell, Henry Tuke Mennell gazdag teakereskedő lánya írta barátnőjének, Catherine, vagyis Katie Marshnek.

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.