Beismerte bűnösségét a Végrehajtói Kar korábbi hivatalvezetője

bűnügy
2023 február 17., 13:50

A vádirattal megegyezően beismerte bűnösségét P. Béla István, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi hivatalvezetője, a Völner-Schadl-botrány érintettje.

A vádirat szerint P. szerepet vállalt azoknak a végrehajtó-jelölteknek az előmenetelében, akiket Schadl György, a Kar elnöke korrupt módon juttatott pozícióhoz.

Hivatalvezetőként P. is részt vett a jelöltek meghallgatásában, majd Schadl utasításának megfelelően értékelte a pályázatokat, több pontot adva a Schadl által kiválasztott jelölteknek, mint ami járt volna nekik. Így a megfelelő jelölteket terjesztették fel a minisztériumba, ahol végül a kinevezésükről döntöttek, a vád szerint Völner Pál államtitkár nyomására.

photo_camera Ügyvédek a tárgyalóteremben Fotó: Németh Dániel/444

A Völner-Schadl-ügy első előkészítő tárgyalásáról itt számolunk be részletesebben. Az előzetesben levő Schadl Györgyöt vezetőszáron hozták, és maszkot viselt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.