Egy évig nem jelentkezett a 149 millió forintjáért a lottónyertes, elúszott a pénz

PÉNZ
2023 február 17., 06:06
comments 3

Tavaly a február 19-i lottósorsoláson a Joker szelvénnyel valaki közel 149 millió forintot nyert, mivel azonban nem jelentkezett érte azóta sem, a nyeremény elúszott - írja a Pénzcentrum.

Lottószelvény
photo_camera Lottószelvény Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

2019-ben és 2020-ban is akadt olyan Joker-nyertes, aki nem vette át a pénzét: előbbi 245,6 milliót hagyott veszni, utóbbi csak 75 milliót. Az elmúlt évek legnagyobb mulasztása viszont 2017-ben történt, amikor az egyik novemberi sorsoláson valakinek minden számát kihúzták az Ötöslottón, ám sosem került elő az 1 milliárd 428 millió forint gazdája.

Az át nem vett összegeket egyébként a Szerencsejáték Zrt. különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja, vagy az egyes játékok nyereményalapját egészítik ki velük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.