Lettország az ukránoknak adja a részegektől elkobzott autókat

háború
2023 február 17., 08:17
comments 1

A lett parlament csütörtökön megszavazta azt a törvényt, ami lehetőséget teremt arra, hogy az állam tulajdonába kerülő autókat Ukrajnának adományozzák. Vagyis ha ezután elkobozzák valamelyik részeg sofőr autóját, az mehet az ukránoknak. Ezeket a járműveket eddig eladták vagy alkatrészként hasznosították. Most úgy látják, Ukrajnában nagyobb hasznukat veszik.

Az elkobzott járművek átruházásáról minden esetben a kormány dönt az állami ingóságok külföldi kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek történő adományozásáról szóló szabályozással összhangban. Az autókat akár az ukrán hadseregnek is át lehet adni. A járművek átadásának folyamatát egy olyan szervezeten keresztül tervezik megszervezni, ami együttműködik Ukrajna kormányával. (Delfi)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.