Nehogy úgy járjunk, mint Tigris a Micimackóból, aki túlzásba vitte az ugrálást

POLITIKA
2023 február 17., 14:35
comments 20

Orbán Viktor 1999 óta tart évértékelőket. A műfajt ő honosította meg a magyar politikában, később többen is követték, manapság pedig már szinte az összes pártvezető tart hasonló eseményt.

Orbán első évértékelőjének idején még Borisz Jelcin volt az orosz elnök, 2000-től azonban már Vlagyimir Putyin vezette Oroszországot. Ez alatt a 23 év alatt többször is téma volt Orbán évértékelőin Oroszország, ezért megnéztük, miket mondott a miniszterelnök az oroszokkal kapcsolatban az évek során.

Harcias oroszellenesség

Oroszország először Orbán 2009-es évértékelőjén kapott hangsúlyos szerepet. A miniszterelnök ekkor még Gyurcsány Ferenc volt, Orbán pedig már hat és fél éve ellenzékből politizált. Mai szemmel furcsának tűnhet, de Orbán ekkor még erősen kritizálta az orosz befolyásszerzést. Arról beszélt, hogy habár 20 éve elküldték az orosz csapatokat, az oroszok mégis ismét úgy játszanak Magyarországgal, ahogy akarnak: „Megbéníthatják az országot, egyetlen döntéssel.”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.