Katari vagy brit tulajdonba kerülhet a Manchester United

anglia
2023 február 18., 16:15

Előbb a katari emír bátyja, a Qatar Islamic Bank elnöke, Jasszim bin Hamad al-Thani jelentette be, hogy megvenné a Mancheseter Unitedot. Nem sokkal később hivatalossá vált, hogy bejelentkezett a fociklubbért a birt milliárdos, Sir Jim Ratcliffe cége, az INEOS is.

photo_camera Jasszim bin Hamad al-Thani Fotó: KARIM JAAFAR/AFP

A Manchester Unitedot 2005-ben szerezte meg az amerikai Glazer család. Velük az elmúlt 5 évben nem nyert semmit a klub. Glazerék tavaly novemberben jelezték, hogy hajlandóak lennének megválni a csapattól, Az ajánlatokat péntek estig várták.

photo_camera Sir Jim Ratcliffe Fotó: VALERY HACHE/AFP

Glazerék a hírek szerint 2005-ben 1,4 milliárd dollárért vették meg a klubot. Katari információk szerint Jasszim bin Hamad al-Thani 5 milliárdos ajánlatot tett.

Sir Jim Ratcliffe a Goldman Sachs és a JP Morgan Chase bankokkal együtt szállt be a versenybe. Ratcliffe a Chelsea-t is megpróbálta megvenni tavaly, de a londoni klub végül az Todd Boehly-é lett.

Mindkét ajánlattevő azt ígéri: újra a világ legjobb klubjává alakítaná a Manchestert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.