Majdnem Budapestig vándorolt egy fiatal farkas Svájcból

ÁLLAT
2023 február 18., 14:52
comments 5

Az M237-es számmal megjelölt fiatal hím farkas a svájci Graubünden kanton Surselva körzetéből majdnem Budapestig vándorolt az elmúlt egy évben - jelentette a svájci farkasok és nagytestű húsevők védelmével foglalkozó Gruppe Wolf Schweiz. A fiatal farkas a Stagias nevű falkában született 2021-ben és tavaly tavasszal jelölte meg egy vadőr.

Farkas az Anholter vadasparkban Svájcban.
photo_camera Farkas az Anholter vadasparkban Svájcban. A kép illusztráció Fotó: OLIVER BERG/dpa via AFP

Mint a GWS írja, természetes dolog, hogy a fiatal farkasok még az ivarérettség elérése, vagyis 22 hónapos koruk előtt elhagyják a falkájukat és saját terület után néznek. Gyakran nagy távolságot tesznek meg ezért, de ritkán sikerül az útjukat ilyen pontosan dokumentálni. A szervezet kisebb csodának tartja, hogy mindeddig életben maradt a fiatal hím, hiszen számtalan autópályán és folyón kellett átkelnie.

Madártávlatban 700 kilométert tett meg, a valóságban viszont ennél jóval többet, ugyanis nem egyenesen haladt. Egyszer elment Bécs északi határáig, ahol aztán irányt váltott, és végül a Fertő-tótól délre lépett be Magyarország területére. (Via Patakrevitalizáció)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.