Az orosz Sinnyik edzője büszke rá, hogy a focistái ukránokkal verekedtek össze

foci
2023 február 19., 10:45
comments 2

Az orosz másodosztályban játszó FK Sinnyik Jaroszlavl vezetőedője azután tartott eligazítást a játékosainak, hogy azok február 13-án összeverekedtek az ukrán FC Minaj játékosaival egy antalyai szállodában. „Büszke vagyok rátok, jó döntést volt, hogy nem hagytátok magatokat” - mondta Vadim Jevszejev a játékosoknak. A verekedő oroszokat egyébként korábban a jaroszlavi kormányzó is megdicsérte.

Az orosz és az ukrán csapat tagjai kölcsönösen egymást vádolták a konfliktus miatt. Sinnyik közleméyne szerint nem a csapat játékosai voltak a konfliktus kezdeményezői. Az antalyai orosz főkonzulátus is azt mondta, hogy a verekedést az ukrán fél nem megfelelő viselkedése okozta.

Viszont az kárpátaljai csapat szerint éppen az oroszok viselkedésével volt baj, egyrészt gyalázatosan viselkedtek a szállodai dolgozókkal, másrészt a Minaj játékosait is provokálták. A tömegverekedés után a Sinnyik játékosai egy másik törökországi szállodába költöztek át, hogy a jövőben ne ismétlődjenek meg az ilyen konfliktusok. (Sportrbc.ru)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.