Az ukrán erők keleten újabb orosz frontnyitásra készülnek

háború
2023 február 19., 18:05

Ukrán csapatok a hétvégén hadgyakorlatokat tartottak a kelet-ukrajnai Sziverszk település térségében, hogy felkészüljenek az ország ellen egy éve kezdett orosz hadműveletek újabb frontjának megnyitására – közölte a sziverszki ukrán ezred parancsnokhelyettese.

Ukrán katonák Sziverszkben pénteken.
photo_camera Ukrán katonák Sziverszkben pénteken. Fotó: YASUYOSHI CHIBA/AFP

A város az utóbbi hetek ádáz harcairól ismert Bahmuttól 35 km-re északra fekszik. Sziverszken vezet keresztül az út a donyecki térség egy kulcsfontosságú városa, Szlovjanszk felé.

„Ha elfoglalják Bahmutot, akkor félig körbezárnak minket, mert a bal oldalon a Sziverszkij Donec folyó van, az ellenség pedig jobbról fog támadni, és onnan is elvághat minket”

– mondta a parancsnokhelyettes, aki szerint ha a város elesik, hídfőállásként szolgálhat a nyugatabbra található Kramatorszk és Szlovjanszk nagyvárosok elfoglalásához is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.