Karácsony Gergely azonnali egyeztetést kért a rendőrfőkapitánytól, miután egy körúti villamosmegállóban gázoltak halálra egy nőt

baleset
2023 február 19., 12:16
comments 39

Vasárnap hajnalban a VIII. kerületi Harminckettesek tere előtt egy autó a villamosmegállóba sodródott, és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt, aki helyszínen meghalt. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség még nem hozott nyilvánosságra információkat sem a sofőrre kapcsolatban.

A 32-esek tere villamosmegálló, 2023. február 19-re virradó éjszaka egy gyorshajtó halálra gázolt egy várakozó, 23 éves nőt.
photo_camera Fotó: Balogh Samu/Facebook

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke olyan képeket közölt az oldalán a helyszínről, amiken látszik, hogy autó haladását jelző narancssárga jelzések a Baross utcai zebránál kezdődnek. Innen először a biciklisávra vezetnek, hirtelen irányváltással a megálló felé indulnak, végül a szemközti járdán érnek véget, ami Balogh becslése szerint összesen 60-70 méteres utat jelent.

photo_camera Fotó: Balogh Samu/Facebook

A baleset után Karácsony Gergely főpolgármester közölte, hogy azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására. „Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel. A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát” - írta.

2018-ban a Jászai Mari térnél gázolt halálra egy gyalogost egy nagy sebességgel haladó autó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.