47 évesen váratlanul meghalt Lendvai Miklós

GYÁSZ
február 20., 13:06
comments 1

47 évesen, egyelőre nem tisztázott okból meghalt Lendvai Miklós volt válogatott focista. A halálhírét elsőként Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere posztolta ki hétfőn kora délután.

link Forrás

A ZTE fanatikusainak FB-oldala nem sokkal később "Ég veled Duce, sosem feledünk!" - szöveggel búcsúzott tőle. A posztból kiderül, hogy a Zete-tábor hétfőn este 7-kor tart megemlékezést.

link Forrás

Az 1975-ben született védekező középpályás korán érő típus volt, mindössze 16 évesen mutatkozott be az NB1-ben a ZTE színeiben, hogy a kilencvenes évek végén és a kétezresek elején összesen 23-szor szerepeljen a magyar válogatottban. Agresszív, fizikális labdaszerző középpályás volt, remek fizikummal és hatalmas lelkesedéssel.

Itthon hosszabban a Zalaegerszegben szerepelt, karrierje kezdetén öt évig, majd a vége felé két szezonon át, legjobb éveit pedig Nyugat-Európában töltötte légiósként. Játszott a francia Bordeaux, a svájci Lugano, a belga Geel, Beerschot és Charleroi, illetve a ciprusi Arisz Limasszol színeiben. Ebben a periodusban egy időre visszaigazolt a Fradiba, majd folytatta a légiós karrierjét.

Edzősködött is, a leghosszabban éppen anyaegyesületében. Edzőként kevésbé volt sikeres, mint játékosként, nyilatkozni viszont úgy tudott, mint a legnagyobbak.

Edzői korszaka 2016-ig tartott, utoljára a Hévíz megye 1-es csapatának trénere volt, utána eltávolodott a futballélettől, a Nemzeti Sport tudomása szerint apósa építőipari cégénél dolgozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.