Havonta átlagosan majdnem négymilliót keresnek az NBI-es focisták

foci
2023 február 20., 09:23
comments 22

54,4 millió eurót költöttek játékosfizetésekre az első osztályú magyar fociklubok a 2021/2022-es szezonban, írja az Mfor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jelentése alapján

Ez azt jelenti, hogy az NBI-es focisták átlagfizetése 3,8 millió forint volt, ami pont egymillióval magasabb az előző évi adatnál.Ahogy az Mfor is írja, valószínűleg a Ferencváros, a Fehérvár és a Puskás Akadémia húzza leginkább felfelé az átlagot, ők tudják a legmagasabb fizetéseket kínálni. A 12 első osztályú csapat éves költségvetése 1,5 milliárd és 10-12 milliárd forint között mozog.

Mészáros Lőrinc és Hornyák Zsolt a Puskás Akadémia kispadján.
photo_camera Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke és Hornyák Zsolt, az edző Fotó: pfla.hu

Az összes alkalmazottat figyelembe véve a klubok 93 millió eurót költöttek bérekre, amivel a 18. helyen állunk Európában, megelőzve Norvégiát is.A régióban az osztrákok és a lengyelek is többet költenek ennél, de utóbbiak csak hárommillióval, úgyhogy a következő évben akár meg is előzhetjük őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.