Hiába ítélték el Galambos Lajost, elvileg akár megúszhatja a börtönt

bűnügy
2023 február 20., 08:02
comments 17

December elején három év hat hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajos trombitást, mégsem vonult be február 15-én a kecskeméti börtönbe, hiába várták újságírók a bejáratnál. Mint kiderült, halasztási kérvényt nyújtott be, egyelőre nem tudni, milyen alapon.

photo_camera Galambos Lajos Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

A Lagzi Lajcsiként ismert mulatós zenésznek elvileg tényleg van módja arra, hogy elkerülje a letöltendő büntetést. Györei Péter büntetőjogi ügyvéd a Blikkben arról ír, a törvény lehetővé teszi, hogy ha valaki közvetlen életveszélyt okozó betegségben szenved, akár több éves halasztást is kapjon. Az elmúlt években több cikk megjelent a zenész szívbetegségéről.

Ha Galambos ilyen kérvényt nyújtott be, akkor büntetés-végrehajtási bíró fog dönteni, figyelembe véve az orvosszakértői véleményt és azt is, hogy a börtönben el tudnák-e látni a betegségét. Gyógyíthatatlan betegség esetén akár korlátlan halasztásról is dönthet.

Az ítélet után Galambos úgy döntött, kiárusítja az életét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.