24.hu: Ténybeli beismerő vallomást tett a garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolt Szalai Ádám

bűnügy
2023 február 22., 06:01
9-es mezben a válogatott volt kapitánya, Szalai Ádám
photo_camera 9-es mezben a válogatott volt kapitánya, Szalai Ádám Fotó: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

Kihallgatása során ténybeli beismerő vallomást tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Szalai Ádám, a magyar válogatott egykori csapatkapitánya, aki garázdaság és könnyű testi sértés gyanúja miatt hallgattak ki - írja a 24.hu.

A futballista jogos védelemre hivatkozott a vallomása során, és azzal védekezett, hogy az öccse biztonságát féltette. A lap megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy Szalai nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, érdemi vallomást tett, és ebben érdemi védekezést terjesztett elő.

Az esetről még a Blikk számolt be elsőként januárban. Szalai egy Bazilika melletti szórakozóhelyen került összetűzésbe egy társasággal, akik belekötöttek az öccsébe, amiért nem volt hajlandó fotót készíteni róluk.

A beszámolója alapján a társaság egyik tagja, saját elmondása szerint is már túl néhány italon, lefaszfejezte Szalai öccsét, mire a futballista visszaszólt neki, talpával mellkason rúgta, és a földön is megrúgta.

Szalai Ádám akkor azt nyilatkozta a sportal.hu-nak, hogy úgy érezte, meg akarják verni az öccsét: „ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert”. A játékos azt tagadta, hogy utána a földön is belerúgott volna a férfiba. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.