Saját autómosót vesz a közmédia

PÉNZ
2023 február 22., 07:32

Saját autómosója lesz a közmédiának - robbantotta a hírt kedden az RTL.hu.

A csatorna honlapja az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok alapján számolt be arról, hogy az MTVA 34 millió 990 ezer forintot fizet a a GIA-Hungária Kft.-nek egy önkiszolgáló rendszerű, gépi kefés autómosóért. Az árban benne van az üzembe helyezés, a karbantartás és plusz egy év jótállás.

Az új mosóval akár 15-20 szolgálati autót is tisztára pucolhatnak egyetlen nap leforgása alatt.

Az RTL.hu szerint az állami média óbudai telephelyének egyik épületét is átalakítják a beruházás miatt. A dokumentáció részletesen tartalmazza, milyen műszaki és technikai paraméterek szerint kell majd átalakítani az autómosónak kinézett épületet.

Az MTVA a riport megjelenéséig nem válaszolt az RTL-nek arra a kérdésére, hogy erre miért van égető szükség.

A csatorna emlékeztetett rá, hogy nem ez az első furcsa műszaki beruházás a közmédia óbudai épületegyüttesénél: mióta országgyűlési képviselők 2019 telén megpróbáltak bejutni az egyik stúdióba, a székházat már golyóálló üvegből készült, mozgásérzékelőkkel felszerelt zsilipkapukkal védik. (RTL.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.