28 tanár tagadja meg az emelt érettségivel kapcsolatos önkéntes munkát a Veres Pálné Gimnáziumból

oktatás
2023 február 23., 08:13
comments 2

„A Veres Pálné Gimnázium 28 tanára, a tantestület 42 százaléka csatlakozunk azon pedagógusokhoz, akik nem vállalnak önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában” - írják közleményükben a gimnázium tanárai, akik „ezzel a törvényes eszközzel” szeretnék jelezni, „hogy a látszólagos csend ellenére a problémák megoldására továbbra sem” kaptak „semmilyen konkrét, egyeztetésen alapuló választ”.

photo_camera Szerb Antal Gimnáziumban érettségiző diák. Fotó: kormany.hu/Árvai Károly/MTI/MTVA

A Veres Pálné Gimnázium tanárai csatlakoznak a tatai Eötvös József Gimnázium és az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tanáraihoz, akik szintén nem vállalnak önkéntes feladatot az emelt szintű érettségik lebonyolításában, amíg a kormány nem foglalkozik érdemben a kilenc pontos követeléslistával. „Saját intézményünkben diákjaink leérettségiztetése közép szinten munkaköri kötelességünk, amit természetesen meg is teszünk” - teszik hozzá.

„A feladatra való jelentkezés határideje hivatalosan március 2. Így több, mint két hónap áll rendelkezésére a kormányzatnak, hogy ne csak az aktuális helyzetet oldja meg tűzoltással, hanem valódi javaslatot tegyen a pedagógushiány megoldására, a diák-tanár leterheltség megszüntetésére, az érdemi szakmai egyeztetés feltételeinek megteremtésére” - áll a közleményben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.