Bilincset akasztott Völner Pál nyakába a tárgyalása szünetében Jakab Péter

bűnügy
2023 február 23., 11:03

A Fővárosi Törvényszék folyosóján akciózott Jakab Péter Schadl György és Völner Pál meghallgatásának szünetében. A Jobbik egykori elnöke egy bilincset akasztott a korrupcióval gyanúsított egykori igazságügyi államtitkár nyakába, akihez kissé egzaltált monológot is intézett.

"Államtitkár úr, még mindig szabadlábon? - lépett oda hozzá, majd így folytatta - Irritálja az embereket, hogy szabadon jön-megy, miközben ha valaki egy kiló kenyeret ellop, akkor mehet a fogdába".

Ezután elővett a zsebéből egy bilincset, amit "[h]oztam egy bilincset, jó? Viselje egészséggel, megérdemli! Egy ország várja, hogy felvegye, jó?" felkiáltással Völner nyakába akasztott.

Völner a tárgyalóterem előtt levette a nyakából a bilincset, a szünet után pedig szót kért, hogy jelezze, Jakab "szóban és fizikailag is inzultálta". Kérte az eltávolítását, amire a bíró jelezte, hogy Jakab a tárgyalásra nem regisztrált, de a bíróság folyosójára bejöhet, ezt nem tudják neki megtiltani.

A tárgyaláson ott van kollégánk, Szurovecz Illés, a beszámolóját itt olvashatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.