Nem gondoskodtak gyermekeikről, egy meghalt, négy embertelen körülmények között nevelkedett

bűnügy
2023 február 23., 08:38
comments 2

Vádat emelt a Vas megyei Főügyészség azzal a házaspárral szemben, akik a vád szerint hónapokon keresztül éheztették, bántalmazták és elhanyagolták két és fél éves gyermeküket, írja az ügyészség.hu.

A vádirat szerint a házaspár a két és fél éves, bántalmazott gyermeket négy hónapon keresztül nem is táplálta. A gyermek lesoványodott, izomzata elsorvadt, a mostoha körülmények között megbetegedett, de a szülők továbbra sem vitték orvoshoz, ami 2022 februárjában a halálához vezetett.

A vádlottak további négy gyermekük testi, értelmi és érzelmi fejlődését is súlyosan veszélyeztették. A vádlottak gyermekeiknek az alapvető higiéniai feltételeket sem biztosították, szobáikat nem takarították, a padló, a fal és az ágyak szeméttel, ételmaradékokkal és fertőzésveszélyes anyagokkal volt tele.

A Vas megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, velük szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, foglalkozástól eltiltás kiszabását és szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.