Tényleges életfogytiglanit kért az ügyészség egy 35 éves rablógyilkosra

bűnügy
2023 február 23., 08:26

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kér a Fővárosi Főügyészség egy 35 éves rablógyilkosra. Közleményük szerint a vádlott 2021 decemberében egy elhagyott, Duna-parti területre csalta egy kollégáját, ahol rátámad, és egy övvel addig szorította a nyakát, amíg az eszméletét vesztette. Ezután elvette az értékeit, majd a folyóba gurította a még élő, de eszméletlen áldozatát, aki így belefulladt a folyóba.

A 2021. decemberi gyilkosság helyszíne
photo_camera A 2021. decemberi gyilkosság helyszíne Fotó: Rendőrség - közkincs

A két férfi egy hónappal korábban ismerkedett meg. Jó munkakapcsolat alakult ki köztük, munkahelyükön kívül is rendszeresen találkoztak. A vádlott többször kért kölcsönt a sértettől, akiről tudta, hogy pénzt örökölt.

Decemberben, még karácsony előtt megbeszélték, hogy az ünnepek után is találkoznak. Ekkorra a vádlott az ügyészek szerint már eldöntötte, hogy kirabolja áldozatát. A találkozóra december 27-én késő este került sor. A két férfi előbb egy XI. kerületi bankfiókhoz ment, ahol a sértett az ügyészség közleménye szerint "több mint 140 ezer forint készpénzt vett fel" egy bankautomatából. A vádlott ezután azzal csalta a XXII. kerületi Duna-partra, hogy tud neki szállást szerezni egy szállóban. Az elhagyott, kivilágítatlan partszakaszon aztán a nadrágszíját az áldozat nyaka köré tekerve addig szorította, amíg az az eszméletét nem vesztette. Ezután elvette tőle a pénzt, a mobilját és a laptopját, majd az eszméletlen áldozatát a Dunába gurította. A férfi halálát végül fulladás okozta.

A vádirat szerint a rablógyilkos négy hónappal a gyilkosság előtt, 2021 augusztusában a Móricz Zsigmond körtéri metróaluljáróban is kifosztott egy padon alvó férfit, akitől több mint 300 ezer forint értékben tulajdonított el értékeket - készpénzt, mobiltelefont és egy hátizsákot -, illetve megszerezte a bankkártyáját is, amivel több helyen, százezer forint értékben vásárolt.

A vádlott büntetett előéletű, emberölés miatt már ült börtönben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.