8,2 millióba kerül, áram hajtja, kábé akkora, mint két egymás mellé állított tacskó, helyetted úszkál a tengerben, mi az?

ÉLET
2023 február 24., 14:10
comments 9

Hiába élünk a kontinens közepén, egy finoman sivatagosodó országban, ahol éppen kiszáradóban van a második legnagyobb természetes tó, Magyarországon egyre több dolog zajlik hajókon. Azt pont nem tudni, hogy mi zajlott annak a 25 méter hosszú, újonnan 3 milliárd forintba kerülő jachtnak a fedélzetén, ami nem sokkal azután, hogy arrébb költöztették a kikötő benzinkútjától, egyszer csak kigyulladt Budapest közepén, de az biztos, hogy nem ellenzéki koalíciós tárgyalásokhoz használták.

A Balatonon az igazi vitorlázók már helyet sem kapnak a kikötőkben, mert a vízi parkolóhelyeket elektromos jachtok foglalták el. Olyan hajók, amik szinte sosem futnak ki a nyílt vízre, cserébe több szerződést írnak alá a fedélzetükön, mint a Nagy-Trianon palota Cotelle-termében, és több nyálkahártya megy tönkre a kabinjaikban, mint egy munkavédelmi előírásokat be nem tartó akkumulátorbontó telepen. Magára adó kormánytag pedig nem hagyhatja ki a lehetőséget, hogy egy Adria közepén ringatózó jachtról adjon ki olyan közleményeket, mintha az irodájában kuksolna.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.