A Mi Hazánk blokád alá vonta a debreceni akkugyár építési területét

belföld
2023 február 24., 16:21

A Mi Hazánk aktivistái több órára megbénították az épülő debreceni akkumulátorgyár területén folyó munkálatokat.

A párt által közzétett fotókon az látszik, hogy zászlókkal és tiltakozó táblákkal felszerelkezett civilek egy csoportja áll egy úton Toroczkai László pártelnök vezetésével, velük szemben pedig rendőrök egy csoportja sorakozott fel.

link Forrás

A kormány augusztusban jelentette be, hogy a kínai CATL egy 221 hektáros területen épít gyárat, aminek a kapacitása 100 gigawattóra lenne. Ehhez évi 4150 gigawatt áramra, azaz a paksi atomerőmű éves termelésének bő negyedére lenne szükség.

A tiltakozások az utóbbi hetekben lángoltak fel, feszült lakossági fórumok, tüntetések követték egymást. A héten a debreceni választási bizottság a Mi Hazánk, a Momentum és egy magánszemély népszavazási kezdeményezését is elutasította.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.