Határozatban szólította fel kivonulásra Oroszországot az ENSZ

háború
2023 február 24., 05:17

Az ENSZ Közgyűlése a tagállamok háromnegyedének támogatásával elfogadta az ukrajnai békét sürgető határozatot csütörtökön kétnapos vita után. A szavazáson 141 igen szavazat és 32 tartózkodás volt. Oroszország mellett hat ország - Fehéroroszország, Észak-Korea, Eritrea, Mali, Nicaragua és Szíria - szavazott nemmel. India és Kína tartózkodott.

A dokumentum felszólítja a konfliktusban érintett feleket és nemzetközi közösséget, hogy törekedjenek a békére, Oroszországot pedig arra, hogy azonnali vonja ki csapatait Ukrajna nemzetközileg elismert területéről. A határozat jogilag nem kötelező erejű. Oroszország helyettes ENSZ-nagykövete, Dmitrij Poljanszkij haszontalannak minősítette az ENSZ-ben tett lépéseket. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.