Meztelenül, a zuhanyzóból jelentkezett be a tanácsülésre egy román önkormányzati képviselő

ÉLET
2023 február 24., 12:40

A román Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik bukaresti önkormányzati képviselője csurom vizesen, (fél-)meztelenül, a zuhany alól jelentkezett be online a helyi tanács ülésére - írja a Hotnews.ro.

Egy vizes képviselő és egy megdöbbent képviselő
photo_camera Egy vizes képviselő és egy megdöbbent képviselő Fotó: Hotnews.ro

Alberto Iosif Caraian azt állítja, nem tudta, hogy be van kapcsolva a telefonján a kamera. Csak akkor tűnt fel neki, amikor az ülésen részt vevő kollégái nevetni kezdtek, és szóltak neki, hogy kapcsolja ki. Két órával az eset után a PSD tanácsosa benyújtotta lemondását.

Caraian azért kérte, hogy online jelentkezhessen be, mert aznap otthonról dolgozott, mivel állítása szerint rosszul érezte magát. A rendszer viszont úgy készült, hogy ha bekapcsolva hagyja a mikrofont, az automatikusan bekapcsolja a kamerát. Később elnézést kért, azt mondta, hogy a technológia és a sietség megviccelte.

A PSD két órával az eset után közölte, hogy a képviselő benyújtotta lemondását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.