Szaúd-Arábia 410 millió dollárt küld Ukrajnának

háború
2023 február 26., 19:16

Szaúd-Arábia 410 millió dolláros (147 milliárd forint) humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának – jelentette be a szaúdi külügyminiszter a Kijevben tett látogatásán.

„A királyság mindent megtesz, hogy enyhítsen az ukránok szenvedésein” – mondta Feiszal bin Farhán Ál Szaúd, akit az al-Ihbaríja állami televízió idézett. A miniszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fogadta.

„Arra összpontosítunk, hogy enyhíthessünk az ukrajnai humanitárius válság következményein, a király és a trónörökös ezért úgy döntöttek, hogy 410 millió dolláros humanitárius segítséget küldenek az országba” – mondta a miniszter.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője a Telegramon közölte, hogy a felajánlott segélyből 100 millió dollárt fognak közvetlenül humanitárius célokra fordítani, a fennmaradó összeget pedig kőolajtermékek vásárlására költik.

A kölcsönös diplomáciai kapcsolatok létesítése óta ez az első alkalom, hogy szaúdi külügyminiszter látogatott az ukrán fővárosba. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.