Az amputált lábú Marcin Oleksy nyerte a Puskás Ferenc-díjat

puskás-díj
2023 február 27., 21:00

Az amputált lábú Marcin Oleksy nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amit a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) párizsi gáláján adtak át.

Oleksy tavaly novemberben a mankójára támaszkodva ollózott a kapu bal alsó sarkába az amputált lábúak Warta Poznan-Stal Rzeszow bajnoki mérkőzésén.

link Forrás

A 11 jelölt közül Oleksy mellett még a brazil Richarlison és a francia Dimitri Payet szerepelt a szűkített hármas listán.

„A futball családja segített a legnehezebb pillanatokban, hogy megmutassam: ilyen gólt tudok szerezni” – mondta a boldog győztes, aki Alessandro Del Pierótól és Carli Lloydtól vette át az elismerést. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.