Csák János kulturális miniszter köszöntőjével indult a horthysta Vitézi Rend bálja

elmebaj
2023 február 27., 14:20

Csák János kulturális és innovációs miniszter is elment a Horthy Miklós által alapított Vitézi Rend báljára, ahol köszöntőt is mondott – írta meg a Telex az est házigazdájának, a korábbi posztjai alapján vállaltan nyugatellenes és oroszpárti, illetve összeesküvés-elméletekre is nyitott „vitéz gróf Molnár-Gazsó János főkapitány úr” beszámolója alapján:

link Forrás

A kárpátaljai magyarság megsegítésére szervezett jótékonysági bálként meghirdetett rendezvény vendégei között ott volt a békemenetelő Fásy Ádám és Farkas Bertalan egykori űrhajós, aki annak idején MSZMP-tagként még valószínűleg nem volt horthysta.

Csák János kulturális és innovációs miniszter, a Heti Válasz egykori tulajdonosa.
photo_camera Csák János kulturális és innovációs miniszter, a Heti Válasz egykori tulajdonosa. Fotó: Németh Dániel/444

A Telex egyébként azt írja, hogy Csák János a kultúra, a múlt és a jövő viszonyáról, a kultúraápolás fontosságáról beszélt, Babits Mihálytól azt idézte, hogy magyarnak lenni szellemi jelenség és lelki örökség, Hamvas Bélától pedig azt, hogy: „Nagy kultúrába születni, az jó dolog. De kötelezettség is, hogy azt a kultúrát karban tartsuk, és átadjuk a következő nemzedéknek.” De Csák tavaly augusztusban a kolozsvári Szent Mihály-templom megáldásán is múltról és jövőről, kultúráról, Babitsról és Hamvasról beszélt, sőt Babitsot már egy 2021 őszi interjúhoz is felhasználta – írja a lap.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.