Július 15-én lesz a Budapest Pride Felvonulás

fesztivál
2023 február 27., 12:42

A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy aki „egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni”, csatlakozzon július 15-én a Budapest Pride Felvonuláshoz. A rendezvény szlogenje Vedd vissza a jövőd! lesz, ami szerintük rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre.

Reagáltak arra is, hogy a Fidesz újabb gendertörvényen dolgozik. „A kormány az áldozatokat hagyja cserben, amikor nem állít fel az iskolákban működő áldozatvédelmi- és segítő hálózatot, nem gondoskodik az iskolai dolgozók rendszeres képzéséről és megfelelő jelzőrendszer kialakításáról. Álságos az a politikus, aki azt ígéri, hogy a homofóbia majd gyógyír lesz a gyermekbántalmazásra, de közben nem juttatja átfogó, folyamatos és kornak megfelelő szexuális edukációhoz a gyerekeket, ami elengedhetetlen része a prevenciónak és a visszaélések felderítéséhez” - közölte Radványi Viki, a Budapest Pride elnöke.

A kitűzött dátum egyben azt is jelenti, hogy a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivált június 16. - július 16. között rendezik meg.